Afstandsmeter richtplaatjes, nauwkeuriger meten

Wilt u een nieuw dak laten plaatsen? Of schade aan uw buitengevel laten herstellen? Dan heeft u waarschijnlijk een gespecialiseerde vakman nodig om deze werkzaamheden uit te laten voeren. Helaas kan het vinden van vakbekwame klussers op dit moment een lastige opgave zijn. Er is namelijk meer dan voldoende werk in de bouw en dat is te merken aan de lange wachtlijsten voor onder andere dakdekkers, stukadoors en timmerlieden. Toch zijn de wachtlijsten voor bouwkundig personeel gelukkig nog enigszins te overzien. Dit komt door het gebruik van verschillende innovatieve apparaten die de werkzaamheden veiliger en efficiënter laten verlopen. Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel is een afstandsmeter. Een afstandsmeter is een klein apparaatje dat verschillende metingen uiterst nauwkeurig uit kan voeren. Vaak wordt een afstandsmeter in combinatie met afstandsmeter richtplaatjes gebruikt.

Uiterst nauwkeurig meten met afstandsmeter richtplaatjes

Een afstandsmeter maakt het mogelijk om een te meten oppervlak uiterst nauwkeurig op te meten. Het digitale apparaat zendt een laserstraal uit, waardoor de afstand tot een zichtbaar meetpunt gemeten kan worden. Door gebruik te maken van afstandsmeter richtplaatjes kan het meten zelfs zo nauwkeurig en snel uitgevoerd worden dat een meetlint overbodig is. Het afstandsmeter richtplaatje is voorzien van een magneet aan de bovenzijde en een uitklapvoetje, zodat deze stabiel geplaatst kan worden. Voor overige metingen, zoals bijvoorbeeld het meten van vloermarkeringen, kunt u gebruik maken van andere hulpmiddelen. Bij vloermarkeringen kunt u bijvoorbeeld een vloer richtplaat inzetten. Deze zorgt ervoor dat u vloermarkeringen en ankerpunten succesvol op kunt meten.

Uw leverancier voor afstandsmeters en toebehoren

Bij TOP-Afstandsmeter.nl kunt u een afstandsmeter aanschaffen en daarnaast is het ook mogelijk om verschillende toebehoren te kopen, zoals een afstandsmeter richtplaatje. Wanneer u een afstandsmeter gaat aanschaffen, is het belangrijk om na te gaan wat u precies van plan bent met de afstandsmeter. Wilt u graag speciale hoekmetingen uitvoeren of kiest u voor extra innovatieve functies die sommige afstandsmeters te bieden hebben? Bij het uitzoeken van een afstandsmeter is het namelijk belangrijk om te weten dat de afstanden die gemeten kunnen worden afhankelijk zijn van het type afstandsmeter. Zo zijn er modellen in het goedkopere segment verkrijgbaar die standaard metingen uit kunnen voeren, maar zijn er ook duurdere modellen verkrijgbaar die meer mogelijkheden hebben. Denk hierbij aan het meten op de millimeter nauwkeurig of afstandsmeters die een hoekmeting op schuine vlakken uit kunnen voeren. Inmiddels zijn er zelfs afstandsmeters verkrijgbaar die gegevens naar een smartphone of iPad kunnen zenden. Dit gaat geheel draadloos.

Deskundig advies van de product specialist

Het uitzoeken van een geschikte afstandsmeter kan voor beginnende gebruikers soms een aantal vragen opleveren. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen welke afstandsmeter u het beste kunt gebruiken voor de werkzaamheden die u uit wil voeren, en daarnaast kan het zijn dat u niet weet welk richtplaatje u nodig heeft. Gelukkig kunt u ook voor deze vragen terecht bij TOP-Afstandsmeter. De product specialist kan u namelijk alle ins en outs vertellen over het product, waardoor u goed geholpen kan worden bij het maken van een weloverwogen keuze.

Redactie