Armaflex voor effectieve, veilige en hygiënische isolatie

Armaflex is een moderne vorm van isolatie door de grote flexibiliteit en de eenvoudige toepassing van het materiaal. De producten van elastomeerschuim zijn vezelvrij, stofvrij en hygiënisch door de ingebouwde Microban antimicrobiële bescherming. Het thermische materiaal is zelfdovend, niet brandgeleidend en kan tegen zeer hoge en zeer lage temperaturen. De gesloten celstructuur zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal niet warm aanvoelt. Het heeft daarnaast een hoge waterdampdiffusieweerstand. Dit betekent eenvoudig dat er nauwelijks verdamping plaatsvindt. Daarnaast heeft het product een groot geluidabsorberend vermogen, u heeft dus geen last van ruisende leidingen of lawaaiige airconditioning.

Isolatie is essentieel voor een prettige leefomgeving

Voor verwarmingsleidingen, waterleidingen, airconditioning en ventilatiesystemen is goede isolatie een essentieel onderdeel, omdat warmteverlies of onnodige opwarming zo voorkomen wordt. Warmte of koelte worden op deze manier efficiënt gebruikt en koudwaterleidingen worden beschermd tegen bevriezing. Er ontstaat geen condensvorming of onnodige verdamping en daarmee bacteriële groei, schimmelvorming en corrosie. De binnenlucht blijft schoner en storende geluiden worden gedempt.

Wat zijn de voordelen van dit materiaal?

Het elastomeerschuim is licht maar stevig, betrouwbaar en zeer flexibel. U snijdt eenvoudig de vorm of lengte die u wilt en plakt deze vast. Door de buigzaamheid zijn bochten en lastige hoeken geen probleem. Bij reparaties kunt u het isolerende materiaal eenvoudig op de betreffende plek verwijderen en weer vastplakken. De prijs is redelijk en u kunt het zelf eenvoudig aanbrengen. De producten zijn geschikt voor alle soorten leidingen, ook kunststofleidingen. U bespaart een maximale hoeveelheid energie en kosten en het materiaal heeft een lange levensduur. De gesloten microcelstructuur is hygiënisch omdat vocht niet kan binnendringen en niet kan verdampen.

Welke producten bevat Armaflex?

De serie XG is geschikt voor airconditioning, ventilatie-units en commerciele bedrijfskoeling. Bij mijnklimaatshop.nl heeft u keuze uit XG slangen en platen voor leidingen, luchtkanalen en vaten inclusief bochten en fittingen. U hebt keuze uit veel verschillende groottes en diktes. Een aantal hiervan is zelfklevend met een drukgevoelige lijmlaag. Zo kunt u het isolatiemateriaal verwijderen voor een reparatie en weer onzichtbaar terugplaatsen. Het materiaal is elastomeerschuim van synthetisch rubber afgedekt met polyethyleenfolie. U kunt losse onderdelen bestellen of sets van verschillende grootte. Het toebehoren bestaat uit lijm, verf, reiniger en isolatieband. Verder heeft dit merk een serie speciaal voor verwarming en sanitair ontwikkeld en daarnaast een serie voor uv-bestendige isolatie, geschikt voor warm-watersystemen op zonne-energie. De materialen zijn niet in een bouwmarkt te vinden en van professionele kwaliteit. U kunt ze bij mijnklimaatshop.nl zelf aanschaffen zonder tussenkomst van een aannemer.

Mijnklimaatshop.nl voor producten, advies en installatie

Mijnklimaatshop.nl houdt zich actief bezig met efficiënte apparatuur voor klimaatbeheersing. Hiertoe behoren airconditioning, condenspompen, verwarming en ventilatie. Goede isolatie draagt sterk bij aan duurzame energiebesparing, temperatuurbeheersing, geluiddemping en schone lucht. Op de website vindt u een grote collectie Armaflex XG producten voor dit doel, waarmee u zelf aan de slag kunt. Daarnaast kunt u bij mijnklimaatshop.nl terecht voor advies, aanleg, service en onderhoud.

Redactie