De belangrijkste twee papiersnijders

Een papiersnijder is absoluut een onmisbaar artikel voor op kantoor, thuis of op school. De functie van een papiersnijder zegt natuurlijk al wat het product moet doen: papier snijden. Niet al te grote hoeveelheden tegelijk, maar kleine hoeveelheden.

Door de scherpe messen van de papiersnijder kunt u het papier perfect op de gewenste grootte afsnijden. In dit blog worden de twee belangrijkste papiersnijders besproken.

De twee belangrijkste papiersnijders

Een papiersnijder is te koop in verschillende soorten, maten en kleuren. Maar de vraag is natuurlijk waar u eigenlijk naar op zoek bent? In dit blog worden twee verschillende soorten besproken, zodat u met de juiste informatie de papiersnijder die bij u past kun aanschaffen.

Of ga direct naar de shop

Uiteraard zijn er meerdere soorten in meerdere kleuren en maten, maar het belangrijkste dat u het verschil tussen de twee belangrijkste soorten weet. In dit blog worden daarom de volgende twee soorten besproken: de rolsnijmachine en de stapelsnijder. In de volgende paragraaf wordt de rolsnijmachine uitgebreid besproken.

De rolsnijmachine

Een rolsnijmachine zegt al eigenlijk wat de machine doet: Door het rollen van het mes over het papier snijdt u het papier op het gewenste voormaat. Een rolsnijmachine is geschikt voor zowel het snijden van papier alsook het snijden van folie, foto’s of posters.

Bij het snijden van het papier legt u het papier op de rolsnijmachine en legt u het zo neer dat de lijn waar u wilt snijden bij het mesje ligt. Zodra u zeker weet dat het papier correct ligt, beweegt u het mes van links naar rechts in een vloeiende beweging. Hierdoor snijdt u het papier precies op de correcte plaats.

Een andere mogelijkheid om papier te snijden is met de zogenoemde stapelsnijder. Deze zal in de volgende paragraaf worden besproken.

De stapelsnijder

De stapelsnijder is een papiersnijder dat met een meshendel het papier op de desbetreffende maat snijdt. Hierbij kunt u uiteraard kiezen uit verschillende maten waarbij de hoeveelheden papier kunnen oplopen. U legt de papieren correct op elkaar voordat u met de meshendel door het papier snijdt. Hierbij is het vooral van belang dat het papier niet van elkaar schuift, zodat het papier anders alsnog verschillende formaten heeft.

Denkt u eraan dat bij het snijden uw vingers niet te dichtbij of onder de meshendel komen. U kunt dit trouwens voorkomen door een stapelsnijder met infrarood beveiliging aan te schaffen. U kunt dan eenvoudig en veilig papier snijden zonder dat het papier verschuift of uw vingers te dicht bij de meshendel komen.

De verschillen tussen de rolsnijmachine en de stapelsnijder

Het grootste verschil tussen de rolsnijmachine en stapelsnijder is dat de stapelsnijder grotere hoeveelheden papier kan snijden in vergelijking met de rolsnijmachine. Ook de manier van snijden verschilt. Een rolsnijmachine rolt over het papier terwijl een stapelsnijder met een meshendel door het papier snijdt. Dus wilt u exact per papier bepalen hoe u het wilt snijden? Dan kiest u voor een rolsnijmachine. Wilt u meerdere papieren tegelijk snijden? Dan kunt u beter kiezen voor een stapelsnijder.

Redactie