De digitale afstandsmeter – De rolmaat 2.0

Kent u het nog? Het meeslepen van zo’n rolmaat die altijd terug rolt met een gigantische snelheid op een moment dat het even niet uitkomt. De rolmaat is altijd tekort waardoor de meting zeer onbetrouwbaar wordt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat voor het gebruik van de rolmaat twee personen beter zijn dan één. De oplossing is de digitale afstandsmeter. Kortom moderne techniek 2.0 voor de aannemer.

Juiste maten

Als aannemer weet u dat u aan het eind van het project beoordeelt gaat worden op de snelheid en kwaliteit van het werk. Mensen houden er niet van als er meerwerk of herstel gepleegd moet worden. Tevens mogen er geen fouten gemaakt worden bij het bestelproces aangezien dit de deadline aanzienlijk kan verlengen als dit niet juist is. Een perfecte meting aan het begin is dan ook het halve werk. Een rolmaat moet recht liggen om de juiste maat te krijgen. Eén foutje en u heeft een probleem.

Wat is een digitale afstandsmeter

Een digitale afstandsmeter gebruikt met behulp van een laser de juiste afstand van twee punten. Met een meter kan u niet alleen de afstand tussen twee punten meten maar ook oppervlakken en volumes.

Een rolmaat is goedkoper

Een aannemer weet dat een rolmaat goedkoper is dan een afstandmeter. Naast dat u veel preciezer afstanden kunt bepalen met een meter dan met een rolmaat heeft de afstandsmeter nog meer voordelen. Wat dacht u van het gemakkelijk opslaan en verplaatsen van de metingen naar uw telefoon of tablet via bluetooth(c). Geen papieren rotzooi meer die u bij het uitwerken niet meer kunt vinden.

Verschillende soorten meters

Bij het bepalen welk soort afstandsmeter u nodig heeft moet u rekening houden met verschillende toepassingen. Zo zijn er multi-lijn lasers, roterende lasers puntlasers en kruislijn lasers. Sommige kunnen alleen een afstand bepalen. Anderen kunnen perfect een hoek bepalen. Voor elke klus is een meter beschikbaar.

Daarnaast kan het voorkomen dat u een project gaat uitvoeren in een enorme ruimte. Hoe gaat u dan dat kleine laser stipje vinden aan de andere kant van de ruimte? Geen probleem. Er is ook een afstandsmeter beschikbaar met camera waarmee u ook het laser stipje groter of kleiner (geconcentreerd) kunt maken.

Welke meter u ook beslist om te gaan gebruiken, met dit handige apparaat stapt u over naar de moderne tijd. Niet alleen om juiste metingen te krijgen, geld te besparen en vertraging te voorkomen. Een aannemer die beschikt over moderne techniek geeft meer vertrouwen bij mensen en geeft uw bedrijf de professionele uitstraling en meerwaarde.

Redactie