Foppen paling en zalm Harderwijk biedt kwaliteit, smaak en duurzaamheid

Foppen paling en zalm Harderwijk is een internationaal georiënteerd familiebedrijf dat 100 jaar geleden begonnen is met paling roken en venten. Snel daarna volgden gerookte zalm en andere gerookte vissoorten en inmiddels is er ook een assortiment schaal- en schelpdieren bijgekomen. Foppen is marktleider op het gebied van visverwerking in Nederland en levert verder in Europa en de USA. Verder heeft het bedrijf een eigen vestiging in Preveza, Griekenland, onder Nederlandse leiding. Met veel zorg en vakmanschap worden alle visproducten voor retail, foodservice en industrie bereid en dat is te proeven. Het rookproces, warm en koud, vindt plaats met een speciale blend van hoge kwaliteit eiken- en beukenhout. Alleen de allerbeste duurzame vis van gecertificeerde kwekerijen overal ter wereld wordt uiterst hygiënisch verwerkt. Dagelijks wordt dit streng gecontroleerd bij Foppen zelf en door externe onafhankelijke partijen.

Hygiëne en duurzaamheid staan voorop

Het productieproces in de fabriek in Harderwijk gebeurt onder uiterst hygiënische omstandigheden. De twee productiegedeeltes, nat en droog, zijn volledig gescheiden. In het natte gedeelte wordt de verse vis verwerkt en gerookt, gegrild of gepocheerd, in het droge gedeelte gemarineerd, geportioneerd en verpakt. Foppen is goedgekeurd als North American Food Supplier en is HACCP, MSC en IFS gecertificeerd. Het bedrijf werkt samen met ASC en MSC gecertificeerde kwekerijen van duurzame vis. De zalm komt uit Noorwegen, Schotland en Alaska, de forel uit Griekenland, de schaal- en schelpdieren uit meerdere landen en de paling uit Denemarken en Nederland. Deze paling, daar waar het 100 jaar geleden allemaal mee begon, ligt Foppen na aan het hart. Regelmatig worden dus in de Randmeren bij Harderwijk jonge palingen, pootaaltjes, uitgezet om de palingstand op niveau te houden. Dit gebeurt in samenwerking met stichting DUPAN, het Duurzaam Paling Fonds.

Een keur aan heerlijke multifunctionele producten

Gerookte vis en gepocheerde schaal- en schelpdieren zijn feestelijk bij een buffet, heerlijk bij ontbijt of brunch en toe te passen tal van gerechten. Denk aan roerei met gerookte zalm of garnalen, lekkere broodjes, pastagerechten, salades met paling of forel, cocktails met zeevruchten, sashimi of sushi. Zelf zalm roken met groenten op de barbecue kan ook heel gemakkelijk met een meegeleverd rookpakket. Op foppenpalingenzalm.nl vindt u vele heerlijke recepten en toepassingen. De zalmproducten kunnen op allerlei manieren gesneden worden geleverd, in blokjes, snippers, dunner of dikker gesneden plakken of op toastformaat. Ook bij het verpakken is er keuze uit vacuüm, dieptrek of topseal. Voor de foodservice kunt u daarnaast hele gerookte zalmzijdes bestellen om als kok zelf te snijden en te garneren, een extra beleving voor gasten. Alle producten zijn zuurstofarm verpakt in bakken, variërend van 500 gram tot 1,5 kilo. Voor de industrie is er een assortiment halffabricaten om verder te verwerken. Formaat, snit en verpakking wordt in overleg geregeld. Op foppenpalingenzalm.nl vindt u verdere informatie en contactmogelijkheden.

Redactie