Lange T-shirts zijn multifunctioneel en trendy

Geschiedenis

Er zijn maar weinig kledingstukken zo klassiek en wijdverbreid als T-shirts. De naam T-shirt is afgeleid van de T-vorm die het heeft als je het plat neerlegt. De armen, meestal met korte mouwen, lijken op het bovenste gedeelte van de letter T. Oorspronkelijk is het T-shirt afgeleid van 19e eeuwse onderkleding. Het is meestal rondom geweven, zonder naden langs de zijkant.

De populariteit over de gehele wereld begon na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het T-shirt was dé onderkleding van het Amerikaanse leger en na de oorlog waren het vooral stijliconen en filmsterren als James Dean die het als bovenkleding begonnen te dragen. Tegenwoordig zijn er T-shirts in alle soorten en maten. Naast de klassieke uniseks modellen zijn er nu ook specifieke T-shirts die gemodelleerd zijn naar vrouwelijke of juist typerende mannelijke vormen.

Naast de klassieke rond hals, die ook bekend staat als crew cut, zien we veel T-shirts met V-hals, die zowel voor mannen als vrouwen worden geproduceerd. En we zien nog meer. Ook lange T-shirts hebben hun intrede gedaan. Wat bedoelen we met een lang T-shirt? Dit kan een extra lang model zijn, of een model met lange mouwen.

Het voordeel van een extra lang T-shirt

Wie om zich heen kijkt ziet mensen van uiteenlopende lichaamsbouw. Als je van nature een zeer lange bouw hebt, waarbij de verhouding tussen lengte en breedte van de gemiddelde norm afwijkt, ben je gebaat bij een T-shirt waarvan het lichaamsgedeelte extra lengte heeft. Dan zit hij nog steeds op een goede manier om je rug- en schouderregio en heb je geen last van slobberende mouwen.

Met een extra lang T-shirt ben je nog steeds afgekleed en kun je ervoor kiezen om je shirt in of over je broek of rok te dragen. Maar een lang T-shirt kan ook een fashion statement zijn voor mensen met standaard lichaamsafmetingen. Zeker boven strakke of skinny jeans staat een erg lang T-shirt goed. Dames kunnen hun rondingen accentueren door het dragen van een dun riempje om hun taille.

Het voordeel van T-shirts met lange mouwen

Iedereen die T-shirts draagt, voelt aan den lijve hoe comfortabel ze zitten. Draag je ze als bovenkleding, dan merk je wel dat je armen in de avonduren of in de minder warme maanden koud aan beginnen te voelen. Een T-shirt met lange mouwen geeft je dan het comfort van het klassieke T-shirt met extra comfort voor je armen. Draag je T-shirts met lange mouwen die voorzien zijn van een smaakvolle opdruk, dan kan de opdruk op lange mouwen extra fraai werken, of ze nou contrasteren of niet. Draag je T-shirts met lange mouwen als onderkleding, dan kun je kleuraccenten laten zien als je de mouwen van je overhemd iets opstroopt.

Betrouwbaar en een ruime keuze

T-shirt-plein is een online leverancier met een zeer uitgebreid assortiment in klassieke T-shirts, uniseks, mannelijk of vrouwelijk. Je vindt er T-shirts met extra lengte, T-shirts met print of uniform gekleurde shirts. Online bestellen vóór 16.00 uur betekent in de regel dat je jouw T-shirts de volgende dag al kunt aantrekken.

Redactie