Een lijnlaser als het aankomt op precisie

Als u veel verbouwingswerk te verrichten heeft, is het verstandig om te werken met apparatuur dat aan twee voorwaarden voldoet. Als eerste moet het u gebruiksgemak geven, zodat u in korte tijd veel werk kunt verzetten. In de tweede plaats moet u met uw gereedschap of apparatuur ook zo nauwkeurig mogelijk kunnen werken. Voldoet uw gereedschap aan deze voorwaarden, dan geniet u extra van het eindresultaat. Voor het aanleggen van een verlaagd plafond, montage van waterleidingen of rioleringsbuizen of voor het maken van een afrit voor uw garage is het van het allergrootste belang dat u op de millimeter nauwkeurig kunt werken. Dat vraagt om veel voorbereidingshandelingen en tijdens het constructiewerk zult u ook regelmatig moeten checken of u niet te veel afwijkt van uw oorspronkelijke plan. Met een lijnlaser brengt u in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk betrouwbare meetpunten aan en bepaalt u de exacte lijnen en hellingshoek van alles wat u wilt construeren.

Verschillende soorten lijnlasers

Een lijnlaser projecteert minimaal twee laserlijnen op uw muur of elk ander gewenst oppervlak. Deze lijnen staan loodrecht op elkaar; u heeft dus te allen tijde een verticale en een horizontale lijn die samen een kruis vormen. Een andere naam voor dit type laser is dan ook kruislaser. Als uw laserapparaat zelf-nivellerend is, staat deze kruisvorm bovendien volledig waterpas. Zo kunt u in korte tijd de exacte plekken aftekenen waar een constructie met loodrechte hoeken kan worden gebouwd. Wilt u echter een afschot construeren of zaken onder een bepaalde hellingshoek monteren, dan heeft u behoefte aan een kruislaser die meerdere laserbundels projecteert. Bij een 3-lijns laser krijgt u naast de horizontale lijn twee verticale lijnen. Zo kunt u snel de juiste hellingshoek bepalen en aftekenen. Vaak is het handig om te kiezen voor een laserapparaat dat nog meer lijnen projecteert. Standaard heeft de laserstraal een rode kleur. Rood is goed af te lezen als u binnen werkt. Werkt u echter buiten, dan kan het voorkomen dat het moeite kost. Menselijke ogen zijn namelijk minder gevoelig voor rood licht. Veel lasers voor buitengebruik zijn dan ook uitgerust met groene laserstralen. Groene lasers zijn ook veel beter zichtbaar over grote afstanden. Het is verstandig om bij het gebruiken van uw lasermeetapparatuur een beschermende bril te dragen. De meeste bouwlasers hebben krachtige laserstralen, die echter niet krachtig genoeg zijn om uw oog onmiddellijk te beschadigen, mocht u per ongeluk in de laserstraal kijken.

Een goed assortiment en professionele service

Top-lijnlaser is een online leverancier van allerlei soorten bouwlasers. Ook kunt u bij deze leverancier terecht voor noodzakelijke accessoires zoals statieven. Elke bouwlaser wordt voorafgaand aan levering uitgebreid gecalibreerd, zodat u mag vertrouwen op betrouwbare resultaten. Het is verstandig om uw bouwlaser, net zoals eigenlijk elk precisieapparaat, regelmatig te calibreren. Deze service biedt Top-lijnlaser u ook aan. Top-lijnlaser levert zowel aan professionele afnemers als aan particulieren. Als u vragen heeft over het gebruik van uw kruislaser of u heeft behoefte aan professioneel advies, neemt u dan zeker eens contact op met hun servicegerichte adviseurs.

Redactie