Pop culture merchandise is meer dan alleen een hobby

Film, tv-series en muziek hebben een enorme invloed op ons collectief bewustzijn en zijn een onlosmakelijk deel geworden van onze cultuur. Zeker bij wereldwijde successen mag je gerust spreken over een wereldcultuur die landsgrenzen overstijgt.

Iedereen kent de dreiging die er van de filmmuziek van Jaws uitgaat, zelfs meer dan veertig jaar na dato. Ook de kreet “We’re gonna need a bigger boat” is onderdeel van onze collectieve cultuur geworden. Iedereen snapt dat je hiermee aanduidt dat de huidige oplossingen niet gaan werken. Iedereen snapt wat je wilt zeggen als je vertelt dat iemand “gone to the Dark Side” is.

Of om een recenter voorbeeld te geven, velen snappen dat er moeilijke tijden gaan aanbreken als je zegt: “Winter is coming”. Populaire cultuur beperkt zich niet alleen tot muziek en beeld. Bij popartiesten, moderne films en tv-series horen ook kledingstukken en andere vormen van pop culture merchandise.

Spelen, verzamelen of jezelf uiten?

Vooral kinderen kiezen voor merchandise van hun favoriete tv-series of films om hele verhalen na te spelen. In de verzamelaarsmarkt is het al heel lang een bekend gegeven dat merchandise in de meest onbeschadigde vorm en het liefst in de originele verpakking jaren later echte collectors items kunnen worden.

Vooral in de Verenigde Staten zijn er veel mensen die investeren in merchandise in “mint”-conditie. In veel gevallen geeft een investering van een paar dollars binnen twintig jaar een rendement die met aandelen of opties niet te realiseren is.

De meesten onder ons verzamelen merchandise gewoon omdat we het mooi vinden. Met kleding van onze favoriete artiesten, tv-series en films laten we iedereen zien wat wij mooi vinden. We voelen ons er goed in en hoe vaak is een T-shirt van een bepaald concert of tv-serie niet de aanleiding voor een leuk gesprek?

Als we interesse hebben in merchandise die past bij populaire cultuuruitingen, dan willen we wel graag dat het authentiek is en geen namaak. Want hoe mooi we een film ook vinden, we werken niet graag mee aan inbreuken op auteursrecht.

Een fascinerend en betrouwbaar aanbod

Famouswannahaves is een online leverancier van merchandise en kleding op het gebied van muziek, tv en film. Is je kind gek op Disney en wil je de kinderkamer helemaal inrichten in Disney-stijl? Bij Famouswannahaves vind je niet alleen kleding, maar ook Disney-lampen, Disney-beddengoed en Disney-knuffels.

Voel jij je een echte Superman als je gesport hebt? Neem dan een frisse douche en trek daarna je Superman-badjas aan. Houden je tieners van de Hunger Games? Famouswannahaves heeft mooie T-shirs en sweaters met het Hunger Games-thema. Bestel ze voor hun verjaardag of zomaar omdat je ze wilt verrassen. Wil je jouw verzameling SF-boeken op de juiste wijze ondersteunen? Kijk dan eens naar hun Star Wars-boekensteunen.

Van Famouswannahaves mag je verwachten dat alle merchandise officieel is en van uitstekende kwaliteit. Online bestellen gaat via een beveiligd systeem waarbij derden geen toegang hebben tot privacygevoelige informatie. Je bestelling wordt snel en veilig verpakt geleverd. En de prijsstelling? Die is beslist vriendelijk. Neem eens een kijkje in het assortiment en laat je inspireren.

Redactie