RVS Balustrade verschillende type’s

Een veilige balustrade die gezien mag worden

De aanwezigheid van stevige balustrades in woningen zorgen voor een veilige omgeving waarin geleefd kan worden. Wanneer u een balustrade in uw woning wilt plaatsen, is het verstandig om u vooraf goed te oriënteren. Het is immers een object dat voor een langere tijd deel uit zal maken van uw woning. Tijdens het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden van balustrades, zult u merken dat er uiteenlopende opties zijn. Zo kunnen balustrades gemaakt worden van diverse materialen, zoals RVS en glas. Glazen balustrades geven woningen een luxe uitstraling en maken van dit object een item dat gezien mag worden.

Minimalistisch, luxe design

Balustrades van glas geven de woning een luxe uitstraling. Daarnaast heeft glas als voordeel dat het materiaal tijdloos is, waardoor het over tien jaar nog steeds prima zal passen in uw woning. Dankzij de aanwezigheid van het glas is het mogelijk om door de balustrade heen te kijken. Hierdoor wordt er een ruimtelijk effect gecreëerd en zal de ruimte een stuk groter lijken.

Diverse opties mogelijk

Glazen balustrades zijn uit te voeren in diverse ontwerpen. Er bestaan verschillende basismodellen waar u uit kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld: het baluster model, het zwevend model of het profiel model. Het baluster model bestaat uit staanders van RVS waarin het glas met klemmen wordt bevestigd. Bij het zwevende model wordt het glas tussen twee horizontale RVS profielen geklemd en het profiel model bestaat uit glas geplaatst in een aluminium vloerprofiel. Omdat u de keuze heeft uit diverse varianten, wordt het uitzoeken van een balustrade die volledig voldoet aan uw eisen nog leuker en gemakkelijker.

Veiligheid staat voorop

Natuurlijk is het, tijdens het bedenken en uitvoeren van het ontwerp, belangrijk om niet de functie van balustrades uit het oog te verliezen. Balustrades kunnen als afscheiding van een ruimte dienen, maar ook als bescherming tegen vallen. Omdat balustrades veel aangeraakt worden en bescherming bieden tegen vallen, is het erg belangrijk dat balustrades altijd gemaakt worden van veiligheidsglas.

Maak het af met LED-verlichting

Het mooie aan balustrades van glas is dat ze zelfs nog veiliger én mooier gemaakt kunnen worden door het toevoegen van LED-verlichting. Hierdoor zijn de balustrades beter zichtbaar, waardoor nog meer veiligheid gecreëerd wordt. Daarnaast geeft de verlichting een speciaal effect, zodat uw woning nét die luxere uitstraling krijgt.

Lumigrip helpt u bij het ontwerpen en uitvoering van de balustrade

Dankzij de diensten van Lumigrip is het mogelijk om in de toekomst te genieten van prachtige, glazen balustrades. Bij Lumigrip kunt u uw glazen balustrades op maat laten maken. De deskundige medewerkers bekijken uitvoerig de mogelijkheden in uw woning, van de technische aspecten tot de zichtbare details. U staat er dus niet alleen voor bij het bedenken en ontwerpen, maar wordt geholpen door echte vakmensen. Lumigrip maakt een 3D tekening die pas uitgevoerd wordt als u voor 100% tevreden bent over het ontwerp. Wilt u meer informatie over de diensten van Lumigrip? Bekijk dan de website of neem contact op voor vrijblijvende informatie en advies.

Redactie